Varaudu maahantuloon koronatodistuksilla ja FINENTRYN käytöllä

23.07.2021
Uutiset
Matkustajia saapumassa maahan Länsiterminaali 2:ssa Helsingissä.

EU:n Schengen-alueen sisärajavalvonnan päättyessä 26.7.2021 ja laivamatkailun vilkastuessa Helsingin Sataman kautta matkustavien kannattaa varautua terminaalien ja autokenttien ajoittaiseen ruuhkautumiseen varsinkin maahan saapuessa. Varaa mukaasi tarvittavat todistukset ja käytä FINENTRY-palvelua.

Kaupungin terveysviranomaiset ohjaavat jatkossakin Helsinkiin saapuvat laivamatkustajat tarvittaessa terveystarkastukseen tai koronavirustestaukseen. Tällä halutaan taata terveysturvallisuus EU:n sisärajavalvonnan päättyessä.

Ota todistukset mukaan matkalle 

Sinulla tulee olla laivaan noustessa todistus yhdestä tai kahdesta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta COVID-19-taudista. 

Saapuvan matkustajan tulee tartuntatautilain perusteella esittää todistukset maahan saapuessa. Ne on hyvä ottaa ajoissa esille, jotta tarkastus on mahdollisimman sujuvaa. Samoin laivoilla jaossa oleva Helsingin Soten yhteystietolomake täytetään hyvissä ajoin etukäteen.

Kuka osallistuu terveystarkastukseen ja tarvittaessa koronatestiin?

Sinun ei tarvitse osallistua terveystarkastukseen, jos sinulla on mukanasi todistus kahdesta rokotuksesta tai sairastetusta COVID-19-taudista. 
Kaikki muut kuin edellä mainitut matkustajat osallistuvat terveystarkastukseen ja tarvittaessa koronatestiin.

Tutustu tarkemmin Helsingin kaupungin terveysviranomaisten ohjeisiin täällä.

Sujuvoita maahantuloa Finentry-palvelulla


Matkustaja voi nopeuttaa saapumistansa Suomeen käyttämällä Finentry-palvelua. Siihen kannattaa rekisteröityä jo lähtömaassa. Palvelusta saa ohjeet tarvittavista koronatesteistä ja sen kakutta voi varata ajan testaukseen. 

Finentry-palvelun mainos.

Tutustu ja rekisteröidy Finentry-palveluun täällä.

Lisätietoja:
THL: Matkustamiseen liittyvät suositukset muuttuvat 12.7.2021
Valtioneuvoston päätös 8.7.2021; Valtioneuvoston päätös rajanylityspaikkojen liikenteen rajoittamisesta tehdyn päätöksen muuttamisesta ja päätöksen voimassaolon jatkamisesta  
Sisäministeriö: Maahantuloa Suomeen helpotetaan EU- ja Schengen-maista 21.6. alkaen